joi, 16 februarie 2012 | By: ioana97

In curand: Invidie de Anna Godbersen


Cea de a treia parte din seria Lux a Annei Godbersen va apărea în curând în format hardcover la Nemira!
Anna Godbersen s-a născut pe 10 aprilie 1980 în Berkeley, California şi a studiat engleza şi scrierea creativă la Colegiul Barnard din Manhattan. După absolvire, a lucrat pentru revista Esquire ca asistentă a editorului literar şi, de asemenea, a publicat recenzii de cărţi pe site-ul revistei. În prezent, este critic literar pentru New York Times Book Review.
Şi-a început cariera de scriitoare în 2007, când a publicat Lux, bestsellerul cu care şi-a început seria cu acelaşi nume. Au urmat Suspiciuni, Invidia şi Splendor, toate având un succes fantastic.
După un an, a început o nouă serie, Bright Young Things. Până acum, a publicat primele două părţi, Bright Young Things şi Beautiful Days, iar la sfârşitul acestui an va apărea şi cea de-a treia parte, The Lucky Ones.
Povestea seriei Lux are loc în Manhattan-ul secolului al nouăsprezecelea, într-o lume a luxului şi a decepţiei. Înalta societate este guvernată de iubiri interzise şi intrigi complexe, aparenţele sunt tot ce contează, iar încălcarea codului social este păcatul suprem.
Într-un interviu acordat siteului Spinebreakers, dedicat adolescenţilor care iubesc lectura, Anna spunea că cel mai important pentru un scriitor e să citească tot timpul, pentru că aşa va învăţa multe, şi să nu îi fie teamă să se întrebe de ce un autor îşi spune într-un anume fel povestea sau de ce îşi construieşte într-un anume fel propoziţile.
Atunci când scrie un roman, Anna spune despre ea că este entuziasmată, înfricoşată, înfometată după scrierile altora, înfometată după snaksuri, somnoroasă, indolentă, vulnerabilă, distrasă şi animată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu