sâmbătă, 15 octombrie 2011 | By: ioana97

Recenzie: Eve de Anna Carey

CE SPUN EI:
O FASCINANTĂ AVENTURĂ DISTOPICĂ, PETRECUTĂ ÎN 2032, LA ŞAISPREZECE ANI DUPĂ CE UN VIRUS MORTAL A ŞTERS APROAPE ÎNTREAGA POPULAŢIE DE PE FAŢA PĂMÂNTULUI EVOCATIVĂ, ROMANTICĂ ŞI UNEORI ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE, EVE ESTE PRIMUL ROMAN DINTR-O NOUĂ TRILOGIE CAPTIVANTĂ, CU O EROINĂ DE NEUITAT.
În ultima noapte petrecută în şcoala de fete unde este elevă, Eve descoperă ceea ce se întâmplă în realitate cu absolventele – şi soarta cumplită care le aşteaptă.
Evadând din singurul cămin pe care îl cunoscuse vreodată, ea porneşte într-o călătorie lungă, presărată cu piedici înşelătoare, în căutarea unui loc în care să poată supravieţui. Pe drum îl întâlneşte pe Caleb, un băiat rebel şi dur, care trăieşte în sălbăticie. Separată de bărbaţi întreaga viaţă,
Eve fusese învăţată să se teamă de aceştia, dar Caleb îi câştigă treptat încrederea… şi inima. Când soldaţii încep să îi vâneze, Eve trebuie să aleagă între adevărata dragoste şi propria ei viaţă.
EVOCATIVĂ, ROMANTICĂ ŞI UNEORI ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE, EVE ESTE PRIMUL ROMAN DINTR-O NOUĂ TRILOGIE CAPTIVANTĂ, CU O EROINĂ DE NEUITAT.
CE SPUN EU:
Momentan spun ca sunt inca in starea in care trebuie s aimi gasesc cuvintele. Am terminat cartea de ceva timp, dar inca sunt in lipsa de cuvinte. Pot spune ca mie una, mi s-a parut geniala.
O sa incerc sa ma rezum la cateva propozitii, ca sa reusesc sa ma opresc. Nu de alta, dar majoritatea vreti sa va continuati vietile.
Sincer, mi-a placut tot. Incepand de la stilul de a scrie, care la inceput mi-a fost mai indiferent, dar care pana la sfarsit m-a acaparat cu totul, continuand cu lumea atat de atent creata, dar care nu se pierde in toate acele detalii inutile si pana la personajele care sunt geniale si, ghiciti ce? Realistice. Am incercat sa ma pun in locul lor, iar deciziile pe care le iau mi se par cele mai reale.
O lume incredibila, veromisibila si o poveste de dragoste cum nici in basmele vechi nu ati citit, la asta sa va asteptati. La nici mai mult, nici mai putin. Bine, poate la mai mult.
Toata viata(care de fapt nu inseamna mai mult de 16 ani) ai fost invatata sa ii eviti pe barbati, raul suprem, sa nu te increzi in ei si in minciunile lor si, in niciun caz sa nu te indraosteti-asta iti va aduce doar suferinta. Ce se intampla atunci cand gasesti pe acel cineva care te salveaza din ghearele unui urs, de trupele trimise de guvern sa te captureze pentru a te face ,,mama'' copiilor regelui fara voia ta, care te duce intr-un loc plin de barbati pentru a te proteja? Corect, intuiti bine: te indragostesti.
Nu stiu ce sa mai spun despre aceasta carte. Nu pentru ca nu mai am ce, dar pentru ca sunt prea multe si probabil ca unele sunt prea neinsemnate, dar toate aceste detalii schimba cartea. Parerea mea este ca ar trebui sa va faceti loc in biblioteca si timp sa o cititi. Merita!
Singura problema este ca mai dureaza atat de mult pana la urmatorul volum.
Nota: 5/5
P.S.: Un mic secret: la sfarsit am varsat una-doua lacrimi(dar sa nu mai spuneti) :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu