vineri, 17 iunie 2011 | By: ioana97

Suspiciuni de Anna Godbersen


Vi-am spus ca mi-a placut primul volum al seriei, nu? Ei bine, trebuie sa va spun si ca mi-a placut si al doilea volum. Ba chiar mai mult decat primul. Nu-mi place un singur lucru: arata asa de diferit de primul: este mai mare si are coperta cartonata.
Dar spre deosebire de prima carte are ceva in plus. Mai stiti cand va spuneam ca fiecare capitol incepe cu cate un fragment dintr-un ziar sau o scrisoare, un fragment dintr-o carte de bune maniere? Ei bine si aceasta carte este la fel, dar aici aceste fragmente sunt puse fiecare pe o pagina separata cu o imagine ca sa zic asa. O sa va arat niste poze(e cam greu de spus in cuvinte).
Asadar, elita newyorkeza isi duce in continuare viata lipsita de griji, asteptand Craciunul si Anul Nou. (acum sincer, v-ati fi gandit ca sunt necesare doua carti ca sa se termine un an din octombrie?).
Fiecare isi vede linistit de viata lui, Penelope in spatele comploturilor ei de a-l face pe Henry S. viitorul ei sot si iubit, familia Holland isi continua declinul, iar Diana face niste greseli(nu sunt chiar greseli, ci mai degraba niste nevoi care iau o intorsatura nepotrivita la un moment dat), Elizabeth isi traieste viata in California.
Problemele apar insa ca de fiecare data. Sincer, nu stiu ce sa spun ca sa nu dezvalui prea mult din intriga cartii. Vreau sa zic ca totul este asa de neasteptat si...sunt foarte mult rasturnari de situatie. Doamna Holland se imbolnaveste, nu mai au bani pentru lemne si o duc din ce in ce mai prost. Pana cand isi face aparitia in scena un fost partener al domnului Holland care le ajuta, le da bani, le aduce lemne, le umple camara, le mobilieaza casa(multe obiecte vandute pentru bani), le scoate in oras. Traducere, doar lucruri bune...un fel de inger cazut din ceruri pentru a le ajuta. Totusi, exista cateva lucruri ciudate legate de el. De ce face toate astea? El sustine ca are un motiv, dar mi se pare cam tras de par.
Pana la urma Penelope isi atinge scopul, dar calca pe multe cadavre. Pe prea multe ca sa ii mearga bine in continuare. Dar vom vedea. Fosta servitoare a familiei Holland, Lina(isi spune acum Carolina Broad) inainteaza in inalta societate in mare parte datorita faptului ca isi vinde informatiile pe care le detine si pe care le afla de la sora ei, care, necrezand ca sora ei a devenit rea i le spune. Cat de naiv!
Vedeti, lucrurile se complica in continuare. Si cand va ganditi ca inca nu vi-am spus ce se intampla cu Elizabeth. Dar...nu, nu o sa va spun. (Abtine-te!)
Oricum, volumul acesta are si mai multe lacrimi(adica e mai trist) si complica lucrurile si mai mult. Si finalul te lasa cu ochii in soare si cu dorinta imperativa de a citi continuarea. Vreau sa zic, e foarte...Elizabeth isi arata latura rea si faptul ca este in stare sa lupta, sa comploteze si toate lucrurile rele pentru sora ei chiar daca ea e extrem de trista.
Acum, inainte de final, o mica-mare inrebare: Cand o sa apara continuarea? Mi-a placut prea mult ca sa nu imi doresc o urmare.

Nota: 4.5/5
Editura: Nemira
Nr. pagini: 489
Data aparitiei: iunie 2009

P.S. Sabinna are pentru voi o veste care pe mine m-a inseninat aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu