sâmbătă, 4 iunie 2011 | By: ioana97

The Modern Faerie Tales de Holly Black

Va mai aduceti aminte de aceasta serie? A aparut acum ceva timp la Rao si nu mi s-a parut prea interesanta asa ca nu am luat-o. Mi se parea doar o alta carte in genul Amurg(poate ca scrisul de pe coperta m-a ajutat sa ajung la aceasta concluzie), dar acum am gasit o alta carte scrisa de Holly Black si anume White Cat, pe care am adorat-o asa ca m-am gandit sa dau o sansa acestei serii. Daca a reusit sa scrie White Cat atat de frumos, trebuie sa fie ceva si de capul acestei serii.
So, let's reading! :)


JERTFA


Kaye,în vârstă de şaisprezece ani, trăieşte o viaţă de nomad modern. Aprigă şi independentă, ea călătoreşte din oraş în oraş cu trupa de rock a mamei sale până când un atac neaşteptat o forţează să se întoarcă în oraşul copilăriei. Acolo, într-un cartier muncitoresc din New Jersey, Kaye descoperă că este un pion fără voie într-o luptă milenară pentru putere între două regate ale zânelor. O luptă care ar putea foarte bine să o coste viaţa.



CURAJUL

Când tânăra Valerie, de 17 ani, îşi surprinde prietenul sărutându-i mama, fuge de acasă şi ajunge în New York. Acolo se împrieteneşte cu un grup de tineri care locuieşte în tunelurile metroului. Dar aceştia nu sunt nişte adolescenţi obişnuiţi, iar Valerie începe să constate lucruri ciudate cu privire la livrările pe care le fac ei. Când îl întâlneşte pe Ravus, un trol, ea înĺelege că pe lângă lumea oamenilor, mai există o alta, a zânelor.Valerie şi prietenii ei încep să fure din medicamentele pe care Ravus le livrează, prin intermediul lor, zânelor,exilate în oraş, însă o serie de crime printre zâne îi face să se întrebe dacă Ravus nu este cumva un ucigaş. Între Valerie şi Ravus se înfiripă o suavă poveste de dragoste,umbrită însă de intrigile zânelor.Holly Black creează o aventură fantasy întunecată, cu un limbaj pe alocuri violent şi în care eroii fac abuz de droguri, dar sub toate acestea se întrezăreşte gingăşia primei iubiri a tinereţii.



TINUTUL FIERULUI

În viaţă nu e niciodată uşor să-ţi găseşti locul, iar pentru Kaye este mult mai greu decât pentru alţii. Ea este un copil schimbat, locul ei nu ar trebui să fie printre oamenii muritori. Şi pe deasupra mai are şi alte probleme: prietenul ei tocmai a fost încoronat rege al Curţii Malefice, iar Kaye este prinsă la mijloc de intrigile celor două curţi de elfi, cea Benefică şi cea Malefică. Împreună cu prieteni mai vechi, Corny, pe care îl veţi recunoaşte din Jertfa, şi Luis şi Dave din Curajul, Kaye va trebui să dea dovadă de bravură şi să-şi apere nu doar propria existenţă, ci şi pe cea a celor dragi. O poveste captivantă despre curaj, trădare, loialitate şi iubire ce va prinde în mrejele ei cititorii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu