luni, 13 iunie 2011 | By: ioana97

Fascinatie de Melissa Marr

Zane. De cand nu am mai citit ceva despre zane...si nu pot sa spun cu toata sinceritatea ca mi-au lipsit.
Melissa Marr a creat o lume a zanelor, inspirandu-se si bazandu-se pe toate lucrurile care se stiu despre zane: se tem de fier, sunt rele, au toane, sunt incapatanate...etc. Si in cea mai mare parte i-a iesit.
Chiar mi-a placut povestea lui Aislin(Ash, mai simplu) care este aleasa pentru a deveni Regina Verii alaturi de Kennan, care este Regele Verii, dar care are puterea inalantuita de o vraja aruncata de mama lui, Regina Iernii. Kennan credea ca totul este perfect, ca acum si-a gasit in sfarsit aleasa si ca o va putea infrange pe mama sa cea malefica, dar nu a tinut cont de faptul ca Ash are Vederea(adica le vede pe zanele care in mod obisnuit sunt invizibile) si ca le uraste, este speriata de ele si ar da orice pentru cateva clipe de singuratate.
Ash este, de fapt mai intai are un prieten care ar ajuta-o in orice situatie, abia mai apoi este totalmente indragostita de el. La inceput nu vrea sa recunoasca ca il iubeste pentru ca ii este prieten, adica amic, adica departe de sentimentele pe care le au reciproc unul fata de altul. Pana cand se pare ca nu mai pot rezista.
Seth(prietenul/iubitul ei) o asculta si o crede pe cuvant cand ii spune ca ea vede zane. Ceea ce a fost cam aiurea. Vreau sa zic, nu vine cineva si iti spune ca vede zane, iar tu il crezi imediat, chiar daca este unul dintre cei mai buni prieteni ai tai. Ba hiar mai mult, se ofera sa o protejeze de zane, sa o ajute sa scape de atentia pe care acestea i-o acorda lui Ash, pana cnad descopera ce vor zanele de fapt de la ea. De atunci el devine mult mai protectiv, mai mult iubit decat prieten, incercand sa o protejeze de Keenan, de Donia si restul zanelor. Pe care nu le poate vedea inca, dar o va proteja. Stiu, nici mie nu mi se pare pre logic.
Ca sa nu mai spun ca e foarte intelegator cand iubita lui se transforma in zana si cand nu stie nimic despre ce a facut o noapte intreaga petrecuta cu Kennan. Stiti, oamenii normali, majoritatea cel putin, ar incepe sa tipe sau sa puna intrebari sau sa dea vina pe cineva sau sa se indoiasca, darel nu, el e o.k. Ceea ce ar fi super dragut, daca nu ar fi asa de ireal.
Cartea a fost placuta, chiar interesanta, pana pe la ultimele 50 de pag care m-au cam plictitsit. Vreau sa spun ca la sfarsit totul este atat de previzibil incat nici nu mai avea rost sa piarda timpul scriind.
In rest, toata povestea a fost cat de cat in regula, nu superba, nu de 10, dar bunicica, suficient de buna incat sa te tina in priza. Mai putin ultimele pagini, dupa cum am spus care mi s-au parut cam slabe(sau asta doar pentru ca se termina cartea).
Si aici, la sfarsit, intervine o problema: povestea interesanta se termina cu bine si nicidecum in suspans. Intrebarea care ma bantuie de cand am terminat cartea(de acum vreo cateva ore) este ceea ce s-ar mai putea intampla cand totul s-a terminat cu bine. Sper sa aflu curand, darvoi astepta sa para si volumul trei in romana inainte de a-l cumpara pe al doilea.

Nota: 3/5
Editura: Rao
Numar Pagini: 348
Autor: Melissa Marr(site official)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu