sâmbătă, 11 iunie 2011 | By: ioana97

Divergent by Veronica Roth


Divergent by Veronica Roth

In distopicul Chicago al lui Beatrice Prior societatea este impartita in cinci grupari, fiecare ddedicata cultivarii unei virtuti: Candor(onestitatea), Abnegation(dezinteresul), Dauntless(curajul), Amity(iubitorii de pace), si Erudite(intelepciunea). Intr-o zi stabilita a fiecarui an, toti cei in varsta de saisprezece ani trebuie sa isi aleaga gruparea fata de care vor ramane devotati toata viata lor. Pentru Beatrice, decizia este intre a sta cu familia ei si a fi cine este ea cu adevarat-nu le poate avea pe amandoua. Asadar, ea ia o decizie ce ii surprinde pe toti, inclusiv pe ea.
In timpul initierii extrem de competitive care urmeaza, Beatrice se redenumeste singura Tris si lupta ca sa afle cine sunt prietenii ei cu adevarat- si unde, cu exacitate, o poveste de dragoste cu un baiat cand fascinant, cand enervant se incadreaza in viata pe care si-a ales-o. Dar Tris are deasemena un secret, unul pe care ea il tine ascuns de toata lumea pentru ca a fost avertizata ca acesta poate insemna moartea. Si in timp ce ea afla un conflict in crestere ce ameninta sa ii distruga societatea parent perfecta, ea afla si ca secretul ei poate ajuta la salvarea celor pe care ii iubeste...sau ii poate distruge.
Autorul debutant Veronica Roth sparge scena literala cu primul volum din seria Divergent, un thriller distopic plin de decizii electrizante, tradari sfasietoare, consecinte uimitoare si povesti de dragoste neasteptate.

Editura:
Katherine Tegen Books
Data aparitiei: 3 mai 2011
Unde dati de autoare: BlogLink

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu