joi, 19 mai 2011 | By: ioana97

Vremea Ingerului- Cantecele serafimului 1 de Anne Rice

Vremea Ingerului- Cantecele serafimului 1 de Anne Rice
Anne Rice (născută pe 4 octombrie 1941, la New Orleans) este una dintre cele mai citite şi îndrăgite autoare americane, cunoscută mai ales pentru seria Cronicile vampirilor.

Cărţile sale împletesc elemente gotice, erotice şi religioase, într-un decor în care personajele complexe reuşesc să lărgească universul fizic al cititorului, depăşind limitele percepţiei.

Anne Rice îmbină lumea reală cu cea supranaturală, pe care o reinventează, părăsind în ultimele sale cărţi lumea vampirilor, pentru a crea un timp al îngerilor, în urma unei decise întoarceri spre catolicism.

Experienţa de viaţă a Annei Rice şi spiritul ei iscoditor rămân principalele surse de inspiraţie pentru munca sa.

Plin de reflecţii morale incitante, Vremea îngerului, primul volum din noua serie a Annei Rice, Cântecele serafimului, îl are în prim plan pe Toby O’Dare, un asasin plătit, care visa cândva să devină călugăr dominican, până când tragedia familiei sale îi schimbă traiectoria. Toby este vizitat de îngerul său păzitor, Malchiah, tocmai după împlinirea unei misiuni ucigaşe, şi îi oferă şansa de a-şi ispăşi păcatele. Toby acceptă şi este purtat într-o călătorie în Anglia Evului Mediu, unde, în rol de călugăr dominican, trebuie să salveze câţiva evrei de furia comunităţii, aceştia fiind acuzaţi pe nedrept că şi-ar fi omorât fiica în urma convertirii ei la creştinism. Este o perioadă zbuciumată din istoria Europei, în care poporul evreu cade victimă persecuţiilor, fiind acuzat de ucideri rituale.

Cititorii se vor delecta cu interpretarea plină de culoare a trecutului istoric propusă de Anne Rice şi cu portretele tulburătoare ale personajelor, prinse în lupta dintre sentimente şi credinţă.

* Click pe imagine pentru precomanda.

P.S. Ador coperta. Mi se pare o alegere geniala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu